מרק אפונה


מרכיבים
להשרות 1 כוס אפונה יבישה ל-3 שעות
2 גזרים חתוכים גס
1 תפו"א חתוך גס
1 בצל חתוך גס
1 ענף סלרי חתוך גס
1 כף שמיר קצוץ
1 כפית עמוסה ציר עוף
מלח
פלפל שחור
1/4 כפית כמון
מעט אגוז מוסקט




אופן הכנה
לחמם 2 כפות שמן בסיר
להוסיף את כל הירקות, ללא השמיר
להוסיף את המים ולבשל חצי שעה ( ללא תבלינים)
להוציא את הקצף הלבן
בכוס מים רותחים לערבב את התבלינים, ולשפוך
לערבב היטב ולבשל עוד כ- 1/2 שעה
לכבות את האש, לטחון ברמבו את המרק
להגיע למרקם חלק, לתקן תיבול
להוסיף את השמיר
ניתן להוסיף כוס של אפונה סנפרוסט

חזרה לתפריט מרקים
חזרה לתפריט הראשי