מרק שעועית


מרכיבים
1 כוס שעועית לבנה מושרת כל הלילה
רצוי לשים חתיכת עצם כבש נותן טעם נפלא ועמוק למרק
1 קישוא חתוך לקוביות
1 גזר חתוך לקוביות
1 תפו"א חתוך לקוביות
1 בצל חתוך לקוביות
2 ענפי סלרי חתוכים דק
1 פלפל ירוק חריף קצוץ
5 כפות רסק עגבניות
מלח
פלפל
כמון
פפריקה
חוואג למרק
כפית סוכר

אופן הכנה
לחמם 2 כפות שמן בסיר
להוסיף את הבצל, והעצם ולטגן עד לשקיפות הבצל
להוסיף רסק עגבניות , לערבב ולטגן כ- 1/2 דקה
להוסיף את הירקות והשעועית
לערבב את התבלינים בכוס עם מים רתוחים
לשפוך לסיר, ולערבב
להוסיף 6 כוסות מים רותחים
לערבב, להביא לרתיחה
לסגור את המכסה, להנמיך את האש
לבשל כשעתיים, עד לריכוך השעועית

חזרה לתפריט מרקים
חזרה לתפריט הראשי