מרכיבים לבצק
500 גר' קמח
2 כפיות שמרים יבשים
כפית סוכר
כפית מלח
3-4 כפות שמן זית
1/3 1 כוסות מים פושרים
מרכיבים לרוטב
מעט שמון זית
3 שיני שום פרוסות
1/2 2 כפיות רסק עגבניות
ענף עלי בזיליקום
1/2 כפית אורגנו יבש
3/4 כוס מים רותחים
1/4 כפית סוכר
מלח ופלפל שחור
אופן הכנת הרוטב
מתחילים ברוטב, נידרש שיהיה קר
בסיר מחממים מעט שמן זית
מטגנים את פרוסות השום ומוציאים לפני השחמה
מכניסים את רסק העגבניות והתבלינים
מערבבים היטב ומכניסים את המים
מביאים לרתיחה, ומכבים ומצננים
אופן הכנת הבצק
מערבבים בקעקה את הקמח, השמרים ואת הסוכר
יוצרים גומה בקערה ושופכים לתוכה 1 כוס מים, השמן והמלח
ומתחילים ללוש
תוך כדי לישה מוסיפים 1/3 מים פושרים
לשים עד שנוצר בצק גמיש
יוצרים כדור, מקמחים, מחזירים לקערה
מכסים בניילון ניצמד ומגבת למשך 1/2 שעה
בסיום ההטפחה, לשים אותו כ- 2 דקות
אופן בניית הפיצה
על ניר אפיה מקומח
מרדדים את הבצק לעיגול
לוחצים על הבצק עם האצבעות, להשאיר שוליים של 2 סמ' ללא לחיצות
מורחים על השולים שמן זית
מורחים על הבצק את הרוטב, שיכבה בינונית
מפזרים גבינה מגוררת מלמעלה
מוסיפים, את מה שרוצים לטופינג
(פרוסגות בצל, זיתים, פטריות, פלפל, אנשובי, תיר, נקניק)
מחממים תנור ל- 200 מעלות, עד להשמחה
יש לבדוק שהבצק נאפה גם מלמטה