פיצה בצק יוגורט


מרכיבי לבצק
2 כוסות קמח תופח מאליו
200 מ"ל יוגורט טיבעי 3% שומן
1/2 כפית מלח
מרכיבים לרוטב
מעט שמון זית
3 שיני שום פרוסות
1/2 2 כפיות רסק עגבניות
ענף עלי בזיליקום
1/2 כפית אורגנו יבש
3/4 כוס מים רותחים
1/4 כפית סוכר
מלח ופלפל שחור

אופן הכנה אופן הכנת הרוטב
מתחילים ברוטב, נידרש שיהיה קר
בסיר מחממים מעט שמן זית
מטגנים את פרוסות השום ומוציאים לפני השחמה
מכניסים את רסק העגבניות והתבלינים
מערבבים היטב ומכניסים את המים
מביאים לרתיחה, ומכבים ומצננים
אופן הכנת הבצק
בקערה שמים קמח, יוגורט ומלח
מעבדים בידיים עד לקבלת בצק
להשתדל שיהיה חלק ( לא חובה)

אופן הרכבת הפיצה
על ניר אפיה בתוך תבנית
מקמחים ומרדדים את הבצק לעובי של 1/2 ס"מ
מחממים תנור ל- 180 מעלות
אופים את הבצק 8-10 דקות עד להזהבה קלה
מוציאים מהתנור, ומורחים את הרוטב בשיכבה אחידה
וסוגרים עם גבינה צהובה מגוררת
מוסיפים תוספות
(פרוסגות בצל, זיתים, פטריות, פלפל, אנשובי, תיר, נקניק)

חזרה לתפריט מאפים
חזרה לתפריט הראשי