מרכיבי הבצק - 20 פטייר
3 כוסות קמחו
1/2 כוס שמן זית
1/4 כוס מים פושרים
1 כפית שמרים יבשים
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
לערבב הכל בקערה ולללוש היטב
להביא לבצק אחיד
לכסות בניילון ולהטפיח 1/2 שעה
מרכיבי המילוי
2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
4 כוסות תרד / חוביזה /
גבינה מלוחה ( מומלץ)
1/2 כוס שמן זית
1 כפית סומק
מלח
פלפל שחור
אופן הכנה
לטגן את הבצל עד הזהבה
להוסיף את התרד / חוביזה ( לקצוץ לרצועות)
לטגן קלות, ולהוסיף את התבלינים ולימון
להוריד מהאש
מומלץ לגרד גבינה לבנה טובה
לפוח את הבצק לעיגולים
לשים את המילית באמצע
לסגור בצורת משולש
לסגור את הקצוות היטב
לחמם תנור ל- 250 מעלות
להבריש את הפטייר עם שמן זית
להכניס לאפיה עד שמשחים