מרכיבים למילוי
בפי פסטה
פרמג'ן / גבינה מלוחה מגוררת
קישואים עם תירס / תרד ופטריות / בטטה ובזיליקום וכו'
מרכיבים לרוטב בשמל
30 גר' חמאה
2 כפות קמח
1 שמנת מתוקה
1 כוס גדולה חלב
מלח
פלפל
מעט אגוז מוסקט
מרכיבים למילוי
במחובת מחממים מעט שמן זית
לחתוך את הירק או לגרר בפומפיה
לטגן קלות את הירק
להוסיף מלח פלפל
אופן הכנת רוטב בשמל
להמיס חמאה
להוסיף קמח
להוסיף את הנוזלים
לערבב כל הזמן שלא יהיו גושים
להוסיף מלח, פלפל ואגוז מוסקט
לערבב היטב ולהביא לרתיחהה
להחליש את האש ולערבב עד להסמכה
אופן הרכבת הלזניה
למרוח שמן זית על תבנית פיירקס
שכבת רוטב דקה
לסדר איטריות לזניה
מעליהם להוסיף חצי מכמות הירקות
שכבה דקה של רוטב
גבינה מלוחה מגוררת
שכבה של איטריות לזניה
להוסיף את הירקות
שכבת רוטב דקה
דפי לזניה
כל הרוטב
פרמג'ן מגורד
אופן הכנה
למחם תנור ל- 200 מעלות
לכסות את הפיירקס בנייר אפיה ומעל ניר כסף
לאפות 45 דקות
להוציא את הכיסוי
לאפות עוד 15 דקות