מרכיבים לירקות
ניתן לשלב איזה ירק שרוצים / או 2 סוגים
ניתן לשלב בירק גם גבינה מלוחה מגוררת
תרד ופטריות / תירס וקישוא מגורד
כרישה פטריות ותרד
מלח
פלפל
ניתן לשלב
מרכיבים לרוטב בשמל
30 גר' חמאה
2 כפות קמח
1 שמנת מתוקה
1 כוס גדולה חלב
מלח
פלפל
מעט אגוז מוסקט
אופן הכנה רוטב בשמל
להמיס חמאה
להוסיף קמח
( שמנת מתוקה וחלב להוסיף את הנוזלים
לערבב כל הזמן שלא יהיו גושים
להוסיף מלח, פלפל ואגוז מוסקט
לערבב היטב ולהביא לרתיחהה
להחליש את האש ולערבב עד להסמכה
אופן הכנת הקונכיה
לשמן פיירקס בשמן זית
למרוח שכבה דקב של רוטב בשמל
למלא את הקונכיה ולהניח בשכבה אחת
לשפוך את רוטב הבשמל
רוטב הבשמל צריך לכסות את הקונכיה +
ניתן להוסיף מעט פרמג'ן
לכסות עם נייר אפיה וניר כסף
לחמם תנור ל- 180 מעלות ולאפות 45 דקות
לפתוח את הכיסוי, ולאפות עוד כ- 15 דקות