קובה אורז


מרכיבים
1 ק"ג אורז עגול / אורז בסמטי
700גר' בשר
¼1 ק"ג בצל
12 כוסות מים / 15 כוסות מים
1 כף גדושה של אבקת מרק
1 כפית שטוחה פלפל שחור
¼ כפית בהרת
1 כף שטוחה כורכום
2 כפיות גדושות של מלח
פטרוזיליה, לפי הטעם
פלפל חריף, לפי הטעם




אופן הכנת המילוי
קוצצים את הבשר לקוביות קטנות (או טחון) ומטגנים במחבת.
כאשר הצבע מתחלף מנמיכים את האש ,
מסננים אותו מהנוזלים.
לקצוץ חצי מכמות הבצל לקוביות קטנות, ולטגן עם כל התבלינים עד שהתבלינים נספגים.
מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה לתוך הבצל המתובל
מוסיפים את הבשר , מערבבים היטב ומכבים את האש.
אופן הכנת המעטפת
מרתיחים 12 כוסות מים
מוסיפים את הבצל הקצוץ שנותר (750 גר')
1 כף שטוחה כורכום
2 כפות גדושות מלח
לאחר הרתיחה, מוסיפים את האורז לתוך הסיר, ומנמיכים את האש. יש לבחוש את האורז כל הזמן, כאשר המים נספגים לבדוק אם האורז מוכן. מעבירים את האורז לכלי ומחכים שיתקרר.
אופן הכנת הקובה
לאחר שהאורז התקרר, יוצרים כדורים, פותחים חור בכדור (עם האצבע) מכניסים את המילוי וסוגרים מכל הצדדים. מכסים מגש בניילון, מניחים את הקובות מכסים בניילון ומכניסים להקפאה. לפני ההגשה, להפשיר את הקובות. ניתן לחמם בתנור/ מיקרו או לטגן במחבת

חזרה לתפריט בשר
חזרה לתפריט הראשי