פיתה במחבת


לחצו עליי להכנת פיתה במחבת - חלק א'

לחצו עליי להכנת פיתה במחבת - חלק ב'


מרכיבים ל- 10 פיתות
1 ק"ג קמח
10 גר' שמרים יבשים
1 כף גדושה סוכר
2 כפיות מלח
1 כפית גדושה אבקת אפיה
600 מ"ל מים פושרים

אופן הכנה
להכניס לקערה את הקמח , השמרים , אבקת אפיה והסוכר
לערבב את החומרים
להכניס את המים והמלח
ללוש לבצק אחיד
לעטוף במגבת ולהתפיח כ-שעתיים
יוצרים נקניק, ומחלקים את הבצק לעיגולים במשקל 85-100 גר'
מכסים וממתינים כ-20 דקות
משטחים את הכדורים לעיגול לא דק כל כך ( לגודל פיתה בינונית )
מחממים מחבת לחום גבוה
שמים את הפיתה על המחבת, ללא שמן
איך שמתחיל להיווצר בועות קטנות בבצק, להפוך מיד
כל כמה כ-20 שניות להפוך את הפיתה 
ופתאום הקסם ,,,, הפיתה מתנפחת
להפוך פעם נוספת ולהוציא

חזרה לתפריט ישראלי
חזרה לתפריט הראשי