ג'חנון


לחצו עליי לפתיחת הבצק

לחצו עליי לגילגול הבצק


מרכיבים
1 ק"ג קמח
1 שקית אבקת אפיה ( 10 גר' )
4 כפות סוכר
1 כף מלח שטוחה
2 כוסות מים פושרים
3/4 כוס מים קרים
1/2 כוס שמן תירס / קנולה
150 גר' חמאה

אופן הכנת הבצק
להכניס לקערה הכל , ללא מים קרים
ללוש היטב / במיקסר
שהמסה אחידה, להוסיף 3/4 כוס מים
וללוש מספר דקות ( לפחות 5 )
ליצור נקניק, ולחלק ל 10 חלקים שווים
לכסות עם מגבת ל-10 דקות

אופן הכנת הג'חנון
למרוח על השיש שמן
לפתוח את הבצק על השמן לריבוע גדול ודק
לקחת את שני הפינות משמאל, להרים ולהעביר לימין
לקחת שוב את שני קצוות שמאל, להרים ולהעביר לימין
נוצר מלבן 1/4 מהמרובע
מתחילים לגלגל ולמתוח, לגלגל, ולמתוח עד הסוף ( למתוח מעט,,,)
להקפיא, לעטוף בניילון ניצמד, אחד אחד
לאפות, לשים שורה בכיוון אחד ואת השורה מעל לכיוון השני
לאפות כל הלילה על 120 מעלות

חזרה לתפריט ישראלי
חזרה לתפריט הראשי