לביבת עדשים כתומות


מרכיבים ל- 20 לביבות
1/2 1 כוסות עדשים כתומות
2 בטטות קלופות חתוכות לקוביות
1 בצל מגורד בפומפיה
1/2 כוס פרורי לחם
2 ביצים גדולות
1/2 כפית מלח
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה אדומה
1 כפית שמן זית
1/4 כפית אבקת אפיה ( לא חייבים)
כוזברה / פטרוזיליה
ניתן להוסיף פילפל צילי לקבלת חריפות

אופן הכנה
לשטוף היטב את העדשים במים
בסיר רחב עם מים רותחים ממולחים מבשלים את העדשים
עד לריכוך מוחלט כ- 15 דקות
מסננים היטב ! ( רוצים כמה שפחות מים)
את קוביות הבטטה מכניסים למיקרו עד לריכוך
בערך כ- 7 דקות
מגרדים את הבצל על פומפיה, וסוחטים מנוזלים
מכניסים לקערה: בצל מגורד, בטטות ומועכים היטב
מוסיפים את העדשים ( ניתן למעוך מעט)
מוסיפים את הביצים, התבלינים, שמן זית ופרורי לחם
להביא לבלילה אחידה
במידה והבלילה דלילה ניתן להוסיף פרורי לחם / קמח טופח
מייצרים לביבה
ניתן לאפות בתנור על 180 מעלות עד להזהבה
ניתן לטגן עם שמן ( פחות מ- 1 ס"מ עד להזהבה)
לטגן / לאפות הזהבה ++

חזרה לתפריט לביבות
חזרה לתפריט הראשי