סלונה


מרכיבים
1 ק"ג דג נסיכת הנילוס
2 ק"ג בצל
6 לימונים
1 כפית שטוחה כורכום
3 כפות גדושות סוכר
1 כפית שטוחה מלח לימון
3 כפות רסק עגבניות
1 כף גדושה כמון
11 כף שטוחה פפריקה מתוקה
1 כפית מלח

אופן הכנה
את הבצל חוצים לשניים וחותכים לחצאי טבעות, מטגנים עם ¼ כוס שמן
עד למצב של שקיפות. מוסיפים לבצל: כורכום, סוכר, כפית לימון, פפריקה ומלח.
ממשיכים לטגן עד הספגת התבלינים, ואז מוסיפים את רסק העגבניות והכמון, ממשיכים לערבב עד שהכל מתמזג, טועמים ומורידים מהאש

הכנת הדגים חותכים את הדגים לחתיכות, סוחטים 6 לימונים, ומשרים את הדגים למשך שעה, שוטפים את הדגים וסוחטים.

הכנת המנה נידרש מגש 25X32 פורסים את הדגים ומניחים אותם כשכבה ראשונה. מעל הדגים שופכים את הבצל, ומעל הבצל מניחים חצאי עגבניות .

חזרה לתפריט לפי סוג
חזרה לתפריט הראשי