מקרל / טונה ברוטב אדום


מרכיבים
1 בצל גדול חתוך לקוביות דקות
1 גבמב קטנה
פלפל חריף לפי הטעם
2 עגבניות חתוכים לקוביות
3 שיני שום פרוסים לדיסקיות דקות
3 כפות גדושות של רסק עגבניות
מקרל /טונה מקופסת שימורים
מלח
כמון
כפית גדושה אבקת בצל
כפית גדושה אפקת שום
1 כף שטוח פפריקה אדומה
1/2 כפית קארי
1/4 כפית כורכום
1/8 כפית סוכר

אופן הכנה
מוסיפים שמן למחבת ומחממים
מוסיפים: בצל, גמבה, פלפל חריף
לאחר כ- 3 דקות מוסיפים את דיסקיות השום
ממתינים שהבצל יתחיל להזהיב
מוסיפים את קסק העגבניות, וממשיכים לטגן
יש לערבב כדי שהרסק לא ישרף
להוסיף את העגבניות
להוסיף את התבלינים, לערבב היטב
להביא לרתיחה
לשפר טעמים
להנמיך את האש, לכסות עם מכסה עד לריכוך העגבניות
( ניתן להוסיף מעט מים לזרז את הריכוך )
להכניס את הדגים ללא השמן
למעוך את הדגים למידה הרצויה, אני אוהב מפורר
ולהביא לרתיחה , ולהנמיך את האש
לתת לרוב הנוזלים להתאדות
לכבות את הגז
ניתן לאכול חם או קר

חזרה לתפריט דגים
חזרה לתפריט הראשי