מרכיבים לבצל
5 בצלים מקולפים
יש לחרוץ עד האמצע
להכניס לכערה עם מים רותחים
להמתין לפחות חצי שעה
מרכיבים לבשר
150 גר' בשר טחון
1/4 כוס פטרוזיליה
3 כפות אורז לא מבושל
בצל קצוץ דק
מלח
פלפל
1/4 כפית בהרט
פפריקה
3 כפות שמן זית
2 עגבנית מרוסקות בפומפיה
מרכיבים לרוטב
להכניס לכערה
3 כפות שמן
3 שיני פרוס
4 כפות רסק עגבניות
2-3 כוסות מים
מלח
פלפל
סוכר
לערבב היטב לבלילה אחידה
אופן הכנה
להפריד את הבצל לעיגולים
למלא כל עיגול לא לדחוס ולהדק
להניח את כל הבצלים הממולאים על קרש
לאחר שסיימו להכין את כל הבצל
לקצוץ לקוביות גסות את הבצל שלא מולא
לחמם 3 כפות שמן בסיר
להכניס בשכווה את כל הבצל שנחתך לקוביות גסות
לסדר בסיר את הבצל בצפיפות
לטגן את הבצלים כ- 15 דקות ללא מכסה
להחליש את האש ולבשל עוד 1/4 שעה עם מכסה
לשפוך את הרוטב
להפריד עם כף בין הבצלים שהרוטב יחדור למטה
להביא לרתיחה
לסגור את המכסה, ולהחליש את האש
לבשל כשעה / עד שהמים מתאדים
במידה ויש הרבה נוזלים לבשל בסוך עם מכסה חצי פתוח