מרכיבים
4 עלי מנגולד
יש לשפוך מים חמים על העלים עד לריכוך
(עם שאר העלים, ניתן לעשות סלט מבושל)
מרכיבים למילוי
100 גר' בשר טחון
1 בצל קצוץ דק
1/2 כוס פטרוזילה
1 עגבניה חתוכה לקוביות קטנות
1/2 כוס אורז לא מבושל
מלח
פלפל
מעט בהרט
1/3 כוס מים
2 כפות שמן זית
מרכיבים לרוטב
סיר עם מים 2 או 3 כוסות לפי הכמות
2 ענפי סלרי קצוצים דק
1/2 כוס אפונה קפואה
1/2 כוס פול ירוק קפוא
3 שיני שום
מיץ חצי לימון
מלח
פלפל
קארי
מעט שמן זית
להביא לרתיחה ולכבות
אופן הכנה
להוציא מכל עלה את החלק האמצעי
לחתוך כל צד ל-2 (מכל עלה 4 מגולגלים)
למלא עם המילוי
לשמן במעט שמן את תבנית פיירקס
לגלגל צמוד ולהניח בתבנית פיירקס
את המנגולד שנישאר, להניח על העלים המגולגלים, כולל הגיעולים
לצקת את הרוטב לתבנית
(הרוטב אמור לכסות את העלים המגולגלים)
לכסות בנייר אפיה ועליו נייר כסף
להכניס לתנור על חום של 200 מעלות
לאחר כשעה להוציא אצ הכיסוי
להמשיך לבשל עוד כ- 15 דקות