מרכיבים לבשר
עלי גפן ( 40 יחידות מתאים לסיר נמוך ושטוח )
להכניס לכלי ולשפוך מים רותחים ולהמתין עד שמתקרר ( עד לשינוי צבע עלים )
150 גר' בשר טחון
1 בצל קצוץ דק
8 פטריות
1 כוס אורז
1/4 כוס שמיר קצוץ
2 כפות צנובר או אגוזים קצוצים
1 לימון
מלח
פלפל
מרכיבים לסיר
רצוי להכניס לסיר חתיכת בשר כבש ( לקבלת טעם )
2 עגבניות פרוסות
1 לימון
מלח פלפל
סוכר
סומק
אופן הכנת המלית
לטגן בצל ולהוסיף בשר ולפורר
להוסיף פטריות, אורז, שמיר, מלח ופלפל
להוסיף את הצנובר / אגוזים רצוצים
להניח לקרור
אופן הכנת הממולא
מניחים בסיר שטוח את העגבניות ושמן הזית
חתיכת בשר כבש / עצם /
לפזר על העגבניות מלח פלפל וסומק
למלא את עלי הגפן, לשים מילית, לקפל טיפה מהצדדים, ולגלגל תוך הידוק
אופן הכנה
להניח על העגבניות ולסדר אחד ליד השני בצפיפות
לקחת 1כוס ו- 3/4 מים מהשריית העלים
להוסיף כפית מלח, קורט פלפל שחור, וכפית סוכר שטוחה
מיץ לימון מלימון שלם
להניח את הסיר על הגז, לשפוך את המים עם התבלינים
לשים צלחת הפוכה על עלי הגפן
להביא לרתיחה, להחליש את האש לכסות עם מכסה למשך כשעה
לוודא שהנוזלים התאדו