מרכיבים
1 כוס בורגול
1/2 כוס עדשים חומות
1 בצל קצוץ
שמן זית
1 כפית מלח
קורט
1/4 כפית כמון
ניתן להוסיף בסוף הבישול
2 כפות פטרוזילה
אופן הכנה של האורז
לבשל את העדשים כ-20 דקות עד חצי שעה ( עד לריכוך)
להשרות את הבורגול במים מהברז, עד לריכוך
מטגנים את הבצל בסיר עד להזהבה
מסננים את העדשים והבורגול
מוסיפים את הבורגול והעדשים לסיר עם הבצל
מוסיפים את התבלים
מערבבים היטב
מוסיפים חצי כוס מים רותחים
מביאים לרתיחה
מכסים את הסיר
מנמיכים את הלהבה
מבשלים כ- 5-10 דקות דקות
מכבים את האש ומשאירים
מוסיפים את הפטרוזיליה
ממתינים 10 דקות עם מכסה סגור