אורז אדום


מרכיבים
2 כוסות אורז בסמטי
⅓ 2 כוסות מים רותחים
1 כף גדושה רסק עגבניות
1 עגבניה מרוסקת / קוביות קטנות
1 בצל חתוך לקוביות קטנות
1 כפית מלח גדושה לכל כוס אורז
1/2 כפית סוכר
¼ כוס שמן
מעט כורכום

אופן הכנה
מזהיבים את הבצל ב- ¼ כוס שמן
מוסיפים את רסק העגבנות (לבשל כ- 2 דקות)
מוסיפים את העגבניה עם המלח, כורכום והסוכר
מחכים שהעגבניות ימסו (אם עגבניה מגוררת אז לבשל 5 דקות)
להוסיף את האורז לתוך הסיר, לערבב כ- 3 דקות.
יש לשים לב ! בדרך כלל שמים 1/2 1 כוסות מים על כוס אורז
מכוון שיש לנו כבר נוזלים מהעגבניה, נוסיף מים כ- 1 ס"מ מעל האורז
להוסיף את המים הרתוחים, ולערבב עד שהמים רותחים שוב.
להנמיך את האש, ומבשלים למשך 20 דקות (יש לערבב מדיי פעם)
לסגור את האש
רצוי לקחת שני שכבות של נייר סופג ולהניח מתחת למכסה
ולסגור לפחות ל- 20 דקות נוספות.

חזרה לתפריט תוספות
חזרה לתפריט הראשי