מרכיבים
סיר שמתאים לתנור
עוף שלם / 4 כרעיים
(ניתן להוסיף קוביות אסאדו)
2 כוסות אורז (בסמטי)
5 כוסות מים רותחים
2 כפיות מלח
1 בפית סוכר
שמן
1 בצל גדול חתוך לקוביות
1 כף שטוחה תבלין תביט
1 כף מלאה של רסק עגבנית
מעט פלפל שחור
3 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות
אופן הכנה
קוצצים את הבצל לקוביות ומטגנים עד להזהבה
מכניסים ומטגנים את העוף / כרעיים עד להזהבה
(במידה והוספתם בשר, לטגן גם אותו)
מוסיפים 1/2 כוס מים ומבשלים כ- 10 דקות
מכניסים את רסק העגבניות, מטגנים כ- 2 דקות
מכניסים את העגבניות
מכניסים את התבלינים
כאשר העגבניות נמסות בתוך הרוטב
מכניסים את האורז, מערבבים היטב
מכניסים את העוף
מכניסים את המיםומערבבים
המים צריכים כמעט לכסות את העוף
מביאים לרתיחה
מבשלים כ- 45 דקות על אש בינונית
במידה והאורז ספג את המים,
ניתן להוסיף עוד חצי כוס מים
לכבות את האש, לסגור היטב את הסיר
מכניסים לתנור טמפ' 100-110 מעלות לכל הלילה
להכניס לתנור לקראת הערב, לבדוק ב10 בבוקר למחרת