עוגיות פיצוחים וסומסום


מרכיבים למגש אחד
75 גר' חמאה
מעט פחות מ- 1/4 כוס מים
1/2 2 כפות שמן זית
1/2 כף סוכר
1/2 כפית מלח
1/2 כפית חומץ
1 כוס קמח + 3 כפות
קישוט
ביצה טרופה
1/2 כפית מלח גס
25גר' סומסום לבן
פרג / סומסום מלא / סומסום שחוא

אופן הכנה
מערבבים את כל חומרי הבצק
מכסים בניילון ניצמד, ומקררים 1/2 שעה במקרר
להניח על השיח ניר אפיה ולפזר מעט קמח
לפתוח את הבצק על כל גודל הניר
למרוח את הבצק בביצה
לפזר סומסום.....
מלח גס
לעבור עם המערוך כדי שהקישוט יכנס לבצק
לחתוך לריבועים
להעביר את הבצק והניר אפיה לתבנית
לחמם תנור ל- 170 מעלות
לאפות כ- 20 דקות

חזרה לתפריט מאפים
חזרה לתפריט הראשי