סהרוני גבינה


מרכיבים לבצק
1/2 2 כוסות קמח
200 גר חמאה
1 גביע קוטג'
1/4 כפית מלח
1 כף שמנת חמוצה

מרכיבים למלית
50 גר' גבינה מלוחה
250 גר' גבינה לבנה 9-12%
1 כף ביצה ( מהביצה שמורחים)
שומשום
( ניתן להישתמש בגבינות אחרות לפי הטעם)

אופן הכנת הבצק
שמים את כל המרכיבים בקערת המיקסר
מעבדים עד לקבלת בצק חלק ואחיד
מחלקים את הבצק ל-4 כדורים
מכסים בפלסטיק ניצמד ומקררים 4 שעות

אופן הכנת הסהרונים
מרדדים את כדור הבצק לעלה עגול
חותכים כל עיגול ל-8 משולשים
מחממים את התנור ל- 200 מעלות
שמית בביס כל מדולש את המלית, מקפלים טיפה מהצד
ומגלגלים מהבסיס לקודקוד
מברישים מהביצה, וזורים מעל שומשום
אופים כ-30 דקות עד שהסהרונים מוזהיבים

חזרה לתפריט מאפים
חזרה לתפריט הראשי