מרכיבים
1 חבילה טופו מוצק 300 גר'
1/2 בקבוק בירה לבנה
1/3 כוס רוטב ברביקיו
1 כפית גינגר טרי
3 שיני שום כתושות
1/2 בצל פרוס
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן הכנה
חותכים את הטופו ל-6 פרוסות לרוחב, מניחים על מגש ומכסים בנייר אפייה. מסדרים מעל כמה ספרים או משקל כבד ומשאירים ככה כחצי שעה ליציאת נוזלים.
מערבבים בירה, ג'ינג'ר, בצל, רוטב ברביקיו ושום ויוצקים לתבנית זכוכית. מניחים בפנים את הטופו, הופכים, מכסים ושומרים במקרר במשך שעה לפחות (אפשר גם במשך הלילה) הופכים מדי פעם.
להכנה על האש: משמנים היטב את הגריל בשמן זית. מניחים את פרוסות הטופו לא מזיזים במשך כ-6-7 דקות. מברישים עם הרוטב בזמן הצלייה. הופכים, מברישים ומשאירים עוד כ-6-7 דקות. מברישים מדי פעם. טעים בלחמנייה עם חרדל וירקות (ובבית אפשר להוסיף מיונז סויה).