טופו בסגנון אסייתי


מרכיבים
1 חבילה טופו קשה / מוצק 300 גר'
2 כפות שמן חמניות
4 שיני שום כתושות
1 כף גינגר מגורד
1/4 כוס רוטב סויה
2 כפות רוטב טריאקי דליל
2 כפות סירופ מייפל
כמה טיפות של שמן שומשום
1 כף רוטב צילי מתוק
פלפל שחור טחון טרי
לחריפות - כמה טיפות של שמן צילו / צילי חריף




אופן הכנה
מניחים את גוש הטופו על צלחת מרופדת נייר סופג ומניחים עליו חפץ כבד כמו ספר עב כרס, קרש חיתוך כבד וכדומה - נידרש להוצאת הנוזלים
בזמן הוצאת הנוזלים מכינים את המרינדה
מחממים 2 כפות שמן בסיר קטן, מוסיפים את השום הכתוש והגינגר המגורר ומטגנים, תוך כדי ערבוב למשך דקה
מוסיפים את הסויה, הטריאקי, המייפל, הצילי המתוק ושמן השומשום ושמן צילי, מתבלים בפלפל שחור טחון ומערבבים כדקה עד קתיחה
מוסיפים את קוביות הטופו למרינה החמה
יש להכניס למקק לשעתיים עד יממה
משפדים ומניחים על האש
יש להבריש את הטופו על האש עם המרינדה

חזרה לתפריט BBQ
חזרה לתפריט הראשי